Novice

Nazaj

(: )

Poziv k prijavi za naslednjo izdajo nagrad za najboljše ekološke prakse EU

Želite prispevati k večji ozaveščenosti javnosti o ekološki pridelavi v EU? Želite prispevati k večji cenovni dostopnosti in/ali dostopnosti ekoloških proizvodov v EU? Ste v ta namen razvili in izvedli ali še izvajate dober, inovativen, trajnostni in ponovljiv projekt? Ali želite, da bo ta projekt bolje prepoznan v javnosti? Če je odgovor na katero od vprašanj „da“, potem razmislite o prijavi na naslednjo izdajo EU ekoloških nagrad.

Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije in KGZS - Zavod Nova mesto vabita na regionalni forum: EKOLOŠKO KMETOVANJE V JUGOVZHODNI SLOVENIJI KOT TEMELJ USPEŠNEGA REGIONALNEGA TRAJNOSTNEGA RAZVOJA

Dobro razvito ekološko kmetovanje lahko pomeni del uspešnega trajnostnega razvoja JV Slovenije. Na forumu bomo govorili kako ga doseči preko regionalnega sodelovanja vseh akterjev in finančnih virov EU. Kdaj: v četrtek, 2.februarja 2023 ob 9.uri Kje: KGZ Novo mesto - Šmihelska cesta 14, Novo mesto (predavalnica) 

Redni letni občni zbor

Vse člane Združenja in ekološke kmete, ki bi se želeli včlaniti v Združenje, vljudno vabimo na redni OZ.

v ponedeljek, 30. januarja 2023 ob 17.30 uri v gostilni Štefan, Mali Slatnik 32 pri Novem mestu.

 

Prijave sprejemamo do nedelje 29. januarja 2023 na 

e-naslov: marija.marincek@gmail.com ali na tel. št. 040/254 667

Vljudno vabljeni!

Podaljšanje roka za prijavo oziroma obnovitev prijave v kontrolo ekološkega kmetovanja

Nov Strateški načrt skupne kmetijske politike za obdobje 2023-2027 (SN SKP 2023-2027) daje velik poudarek ekološkemu kmetovanju in zato so namenjena tudi višja sredstva za spodbujanje ekološkega kmetovanja. Tako se bodo lahko ekološki pridelovalci vključili v dve intervenciji, ki neposredno podpirata ekološko pridelavo, in sicer v intervencijo Ekološko kmetovanje in v intervencijo Ekološko čebelarjenje

Donacija iz dohodnine

 
In komu vi pomagate z 1 % vaše dohodnine?

Še do konca leta lahko na enostaven način pomagate društvu, ki skrbi za čistejše okolje ali izvaja vam ljube humanitarne akcije, organizaciji, ki skrbi za ranljive skupine naše skupnosti, zasebnemu zavodu, ki otroke spodbuja k športnim aktivnostim ipd. Kot davčni zavezanci lahko namreč pri pristojnem finančnem uradu zahtevate, da se do 1 odstotek vaše dohodnine nameni za financiranje splošno-koristnih namenov. Upravičenci (z nazivom in davčno številko) za leto 2022 so navedeni na spletnih straneh Fursa. Obrazec za namenitev dela dohodnine lahko potem oddate elektronsko preko eDavkov, osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu.

12. ekopraznik v Sevnici

 

Lepo vabljeni na 12. EKOPRAZNIK v  Sevnici,

v ponedeljek, 3. oktobra 2022 od 11. do 16. ure

na KMEČKI TRŽNICI 

 

 

Eko praznik že sedemnajstič

 

17. eko praznik. Zdaj ga po besedah Marije Marinček že nekaj let pripravljajo v novomeškem trgovskem središču, kamor so se ekološki kmetje umaknili z novomeškega Glavnega trga in mestne tržnice.

 

Novo mesto - Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine je včeraj v Novem mestu v trgovskem središču Supernova organiziralo 17. eko praznik.

 

»Eko praznik smo pripravili vsako leto, tudi med korono, ko smo nekako uspeli 'ujeti' pravi čas. Tako je praznik danes sedemnajstič zaporedno,« je povedala Marija Marinček, predsednica Združenja za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine in Zveze društev ekoloških kmetov Slovenije.

https://www.dolenjskilist.si/2022/06/18/262972/novice/dolenjska/Eko_praznik_ze_sedemnajstic/?cookieu=ok

 

 


  •  

Stran 2 od 19 (Vseh vnosov: 183)

Stopite v stik

Uradni podatki

Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske Posavja in Bele Krajine
Šmihelska cesta 14
8000 Novo mesto
040 254 667
DŠ: 70371385
MŠ: 1469894000
Več »
Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine

Modri

Cert ID: 0051/00054

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine
Matična številka: 1469894000