Kmetije z ekološkimi pridelki

Nazaj

Ekološka kmetija Repovž

Ekološka kmetija Repovž

Šentjanž 14, 8297 Šentjanž

Na tem mestu se je naša družina s kmetijstvom ukvarja že več stoletij, ekološki cerfitikat pa smo pridobili leta 1999. Glavnina produktov predstavlja jabolko Topaz. Pridelujemo pa tudi drugo sadje, poljščine in zelenjavo.

Iz jabolk Topaz pridelujemo, sok, kis, suho sadje ter jabolčno čežano. Ajdo in piro predelamo v moko, rižek, kašo in zdrob. Pri nas pa se lahko posladkate tudi s pirinimi piškotki ali pa z domačim pirinim kruhom.

V sezoni nudimo tudi različno sveže sadje in zelenjavo.

Na voljo je tudi cela paleta marmelad, ki jih pridelujemo iz ekološkega sadja.

Celoto pa zaključujemo še z gostinsko ponudbo in nastanitvenimi možnostmi. Tako lahko pri nas v neokrnjeni in lepi naravi preživite dopust, kratek popoldanski oddih ali pa le prijeten obisk. V vsakem primeru vam bomo razkazali kmetijo, okolico ter vam ponudili naše izdelke.

 

Vse naše produkte lahko kupite na naši kmetiji ter v številnih prodajalnah širom Slovenije. Z veseljem vam bomo svetovali kam se obrnite, da bo vaša pot do naših produktov čim krajša. Možnost je tudi dogovora o dostavi.

 

Šentjanž leži v trikotniku med Sevnico, Radečam in Šentrupertom. Iz Štajerske strani lahko pridete do nas preko Celja, Zidanega mostu, Radeč, v Hotemežu čez hrib v Šentjanž. Če pa prihajate iz Ljubljane vam svetujemo, da avtocesto zapustite v Trebnjem ter se skozi Mirno in  Krmelj pripeljete do nas.

Ekološka kmetija Špehar

Ekološka kmetija Špehar

Hrast 37, 8344 Vinica

Naša ekološka kmetija Špehar se nahaja blizu Kolpe na jugovzhodnem delu Slovenije, na izrazito kraškem območju. Med 150m in 200m nadmorske višine kmetujemo ekološko po biodinamičnih smernicah, brez uporabe fitofarmacevtskih sredstev na približno 8,5 ha.

Od leta 2009 smo v ekološki kontroli in imamo Certifikat SI-EKO-001. V preteklosti smo pridelovali vsega po malem, imeli krave, ter oddajali mleko. Ko te možnosti nismo imeli več smo morali poiskati drugo pot. Prihodnost vidimo v ekološki pridelavi zelenjave brez uporabe kemičnih sredstev in mineralnih gnojil.

Trop tridesetih ovac nam daje zadostno količino hlevskega gnoja, da so naše površine dobro založene z humusom. Zelenjava, ki zraste in jagenjčki ki jih vzredimo  pri nas so zelo okusni, saj je okolje še neokrnjeno in zelo čisto. Ovce so na paši praktično vse leto, v hlevu so samo, ko pade sneg.

KAKO DO NAS?

Do ekološke kmetije Špehar  pridete z lahkoto. Leži na skrajnem jugovzhodnem delu Slovenije, v občini Črnomelj, tik ob meji s Hrvaško in je od mejnega prehoda Vinica oddaljena vsega 3 km.

PONUDBA

Ekološka kmetija Špehar prodaja jesenski in spomladansti česen ter nudi usluge stiskanje pridelkov (bučno seme, sončnice, konoplja ....) v olje.
Informacije na tel. številki gospoda Franca Špeharja 041 561 105.

Na naši kmetiji vam lahko ponudimo sezonsko zelenjavo, polnozrnate moke, plemenska jagnjeta (za nadaljnjo rejo ali meso).

Prodaja poteka na naši kmetiji, obvezno po predhodnem naročilu. Po dogovoru lahko naročeno tudi pošljemo po pošti na vaš naslov. 

Ekološka kmetija Zabukovec

Ekološka kmetija Zabukovec

Gabrijele 29, 8296 Krmelj

Naša kmetija ima živinorejsko tradicijo. Leta 2009 smo se preusmerili na ekološko kmetovanje in v letu  2012 pridobili ekološki certifikat. Kmetujemo na  delno hribovitem terenu na ca. 40 ha zemljišč, pretežno  pašnikov, travnikov in  njiv. Za gnojenje uporabljamo zgolj kompostiran gnoj.

V hlevu redimo ca. 60 glav goveje živine,  pretežno pasme limuzin, ki  so preko 200 dni na paši. Krmimo samo z doma pridelano krmo. Poleg  goveje živine redimo na naši kmetiji tudi prašiče.

Glavna dejavnost na kmetiji je prodaja ekološkega mesa v lastni razsekovalnici.        

PONUJAMO EKOLOŠO MESO  po predhodnem naročilu: goveje meso, teletino in svinjino.

Naš slogan se glasi: Kvaliteta mesa se začne pri reji živali brez stresa, kar je pogoj za kakovost mesa!

Prednosti mesa ekološke pašne reje:
Naše živali spreminjajo kvalitetno zeleno pašo in energijo sonca v ekološko meso, ki je rožnate barve, z malo maščob in vsebuje zdravju koristne snovi, ki pozitivno vplivajo na počutje človeka.
Živali se prosto gibljejo na paši, zato se njihovo počutje odraža na kvaliteti mesa, ki ne vsebuje nobenih negativnih učinkovin (hormon adrenalin ipd…)
Krmimo samo z doma pridelano krmo: travo in deteljo.
Meso vsebuje manj vode in ima višjo vsebnost nenasičenih maščob, ki zaviralno vplivajo na razvoj bolezni srca in ožilja.
Meso vsebuje več vitaminov (vitamin E, B in beta karotin) in mineralov (kalcij, magnezij in kalij …). 

Stopite v stik

Uradni podatki

Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske Posavja in Bele Krajine
Šmihelska cesta 14
8000 Novo mesto
040 254 667
DŠ: 70371385
MŠ: 1469894000
Več »
Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine

Modri

Cert ID: 0051/00054

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine
Matična številka: 1469894000