Novice

Nazaj

(: )

Vabilo na 22. redni občni zbor

 

Vabim vas na 22. redni občni zbor Združenja za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine

v ponedeljek, 7. marca 2022 ob 17.30 uri v gostilni Štefan, Mali Slatnik 32 pri Novem mestu

Obvestilo ekološkim pridelovalcem in predelovalcem o prijavi oziroma obnovitvi prijave v kontrolo

 

Obveščamo vas, da boste vsi ekološki pridelovalci oziroma predelovalci zaključene petletne obveznosti za ukrep ekološko kmetovanje (ukrep EK) v letu 2022 predvidoma lahko podaljšati za eno leto. Če ste zaključene petletne obveznosti za eno leto podaljšali že v letu 2021, pa jih boste v letu 2022 predvidoma lahko podaljšali še za eno leto.

 

Posebej vabimo tudi vse zainteresirane, da v letu 2022 v ukrep EK vstopite na novo, saj na ta način podpirate in promovirate izvajanje ekološkega kmetovanja v Sloveniji, ki mu tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano namenja posebno pozornost.

 

Vse ekološke pridelovalce oziroma predelovalce, ki želite pridobiti finančno podporo za leto 2022, v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020 (PRP 2014-2020) za ukrep EK, pozivamo k prijavi oziroma obnovi prijave v kontrolo ekološkega kmetovanja najpozneje do 31. decembra 2021 pri eni izmed pooblaščenih organizacij za kontrolo in certificiranje kmetijskih pridelkov ali živil, ki jih najdete na spletni strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kjer najdete tudi več informacij o ekološki pridelavi: https://www.gov.si/teme/ekoloska-pridelava/.

 

23. september ekološki dan EU

23. september ekološki dan EU

BRUSELJ, 23. SEPTEMBRA - Tri institucije EU - Evropski parlament, Svet Evropske unije in Evropska komisija - so danes podpisale skupno izjavo, ki je 23. september uradno označila za ekološki dan EU.

Nagrada za inovativnost v skupini jogurtov Ekološki jogurt Domače jabolko Kmetija Kukenberger v sodelovanju s kmetijo Kastelic

Ekološki sadni jogurt je izdelan iz ekološkega senenega mleka. Vsebuje kar 30 % sadni delež in zmerno količino sladkorja. Sadni delež ekološkega jogurta predstavlja jabolčna čežana, ki so ji za izboljšanje arome dodali kanček cimeta. Čežano pridelujejo na bližnji ekološki kmetiji Kastelic, iz lastnih jabolk. Jogurt je polnjen v povratno stekleno embalažo, kar daje izdelku dodatno trajnostno noto.

Namenitev del dohodnine kot donacije

Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine ima od leta 2014 status društva v javnem interesu na področju kmetijstva, zato vljudno vabljeni, da nam namenite del vaše dohodnine kot donacijo.

Vsa dodatna pojasnila dobite na spodnji povezavi. Obrazec lahko oddate preko spletne aplikacije e-davki ali pa fizično preko obrazca na najbližnji  vaši izpostavi FURS-a.

https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo

Davčna številka Združenja za ekološko kmetovanje ZEK DPBK je 70371385

Najlepše se vam zahvaljujemo za vaš prispevek, ki nam bo olajšal naše delovanje.

Stran 3 od 19 (Vseh vnosov: 183)

Stopite v stik

Uradni podatki

Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske Posavja in Bele Krajine
Šmihelska cesta 14
8000 Novo mesto
040 254 667
DŠ: 70371385
MŠ: 1469894000
Več »
Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine

Modri

Cert ID: 0051/00054

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine
Matična številka: 1469894000