Novice

Nazaj

(: )

ZEK DPBK - Vabilo na OZ 2014

Vabimo vas na 14. redni volilni letni občni zbor Združenja za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine
v ponedeljek, 27. januarja 2014 ob 16. uri v predavalnici Kmetijske šole GRM, Sevno 13, Novo mesto.

Zakopavanje preparatov pri Černeliču

Pozdravljeni Ajdovci!

V ponedeljek 14.10. ob 16.uri bomo pri našem članu Černelič Zvonetu v Dečnih selih pripravili še kamilice in regrat za zakop, saj bomo končno dobili čreva in mezenterij.
Zakopali bomo še nekaj rogov za Zvonetovo uporabo. Ker ima velike kupe gnoja, mu bomo pomagali preparirati kompostne kupe s preparati.

Vsi, ki še niste v praksi delali teh del, se prosim udeležite srečanja!
Lahko boste dobili tudi kompostne preparate.(prinesite posodice!!)
Imejte delovno obleko, škornje, rokavice.

Prosim tudi vse, ki bi želeli pravočasno prejeti Setveni priročnik za leto 2014 in plačati članarino po položnici, naj mi to sporočijo, da vam bom poslala po pošti.

Nasvidenje v ponedeljek

Predavanje Sanje Lončar - Nas Hrana uničuje ali zdravi?

Predavanje Sanje Lončar - Nas Hrana uničuje ali zdravi?

Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele Krajine organizira predavanje Sanje Lončar - Nas Hrana uničuje ali zdravi?, v četrtek, 3. 10. 2013, ob 18:00, v OŠ Brežice, v multimedijski dvorani.

6. eko praznik v Trebnjem

ZDRUŽENJE ZA EKOLOŠKO KMETOVANJE DOLENJSKE, POSAVJA IN BELE KRAJINE v sodelovanju z Mercator centrom, VAS V A B I MO na 6. eko praznik v Trebnjem, v soboto, 28. septembra 2013, od 8.30 do 12.00 ure, pred Mercator centrom v Trebnjem
 

5. srečanje skupine za meso

5. srečanje skupine za meso

Srečanje je potekalo na temo trženje mesa na domu. Udeležilo se ga je 14 članov skupine in 3 svetovalci. Debato je vodila svetovalca specialista STANE BEVC in MATEJA ZAJC. Svetovalka MATEJA je podala svoje poglede na to problematiko in nas izzvala, da smo predstavili vsak svoje izkušnje. Prisotna je bila tudi svetovalka ELENA ZAMAN ŠATEJ. Ugotovili smo ,da imamo vsak svoj način in svoje izkušnje. Ugotovili smo tudi, da se še veliko
živali proda živih, kar je škoda za potrošnike. Zaključili smo, da bomo do konca leta izdelali propagandni letak skupine za meso.

8. EKOPRAZNIK v Novem mestu

8. EKOPRAZNIK v Novem mestu

Vabimo vas na 8. Ekopraznik v sredo, 5. junija 2013 v Novem mestu (na glavni trg pred gostiščem)

Program prireditve: Med 12. in 17. uro se bodo na stojnicah predstavile ekološke kmetije Mikolavčič iz Krškega, Črnugelj in Pezdirec iz Metlike, Zupančič iz Črnomlja, Totter iz Gribelj, Marinček iz Dobrniča, Černelič iz Artič, Kos iz Šentjanža, Čečko iz Boštanja iz Sevnice. Fras iz Ankarana, Zveza Biodar, Planet Zdravja, Kooperativa Amarant, Biodinamična kmetija Černec iz Zilj in ekočebelarstvo Pavlin iz Semiča.

Okušali in kupovali boste lahko njihovo pestro ponudbo medu, medenih izdelkov, zelenjave, namazov, jagod, moke, čaji, sokovi, krušni izdelki, siri,
zelišča, semena, sadike in še marsikaj.

Zavod za zdravstveno varstvo Novo mesto bo opravljal meritve dejavnikov tveganja (krvni tlak, sladkor in holesterol).

Ob 12.30 uri: Slavnostna otvoritev 8. ekopraznika z nagovorom župana Mestne občine Novo mesto g. Alojza Muhiča in pestrim kulturnim programom učencev eko OŠ Center Novo mesto. S harmoniko nas bo razveseljeval Janez Pezdirec.

Ob 10.00 uri: pogovor z Darinko Strmole, dr.med, na temo

ZDRAVJE IN EKOHRANA

Sledi kratka predstavitev novosti pri zelenih javnih naročil in predstavitev projekta MLADI ZA MESTO
okusni vmesni obroki »Hitra ekohrana« z degustacijo v Lokal Patriotu, Dilančeva 1, Novo mesto (pod Kavarno na Glavnem trgu)

Vljudno vabljeni!

EKOLOŠKO JE ZDRAVO IN PRAVO

1. EKOPRAZNIK v Črnomlju

1. EKOPRAZNIK v Črnomlju

Vabimo vas na 1. EKOPRAZNIK v Črnomlju, ki se bo odvijal v sredo, 29. maja 2013od 10.00 do 16.00 ure na parkirišču pred OŠ Loka Črnomelj.

S svojo ponudbo se bodo predstavile naslednje ekološke kmetije:

  • Turistična ekološka kmetija Čemas Metka iz Zilj, Ekološka kmetija Burgar iz Suhorja pri Vinici, Totter iz Gribelj, Cemas-pri Pericinih iz Zilj, Zupancic iz Jelševnika, Fras iz Ankarana, Biodinamicna kmetija Cernec iz Zilj, Eko cebelarstvo Pavlin iz Semica, Ekološka kmetija Černelič iz Artič pri Brežicah in Zveza Biodar, ki bo predstavila, kako poteka kontrola na ekološki kmetiji.

Izbirali boste med: sezonsko zelenjavo, suhim sadjem in sokovi, kisom, marmeladami,
ekološkim vinom, kozjim sirom in izdelki iz kozjega mleka.

Na voljo bodo tudi različne vrste moke, žita v zrnu, pecivo, suhomesnati izdelki, namazi, sveža zelišca v olju, testenine, med in medeni izdelki, zeliščni čaji, vzglavniki, polnjeni s pirinimi lušcinami, olivno olje in še marsikaj ekološko izdelanega in pridelanega.

Posebej smo ponosni, da se nam bo pridružila in predstavila gostiteljica OŠ Loka Crnomelj.
Otvoritev s pozdravnima govoroma predstavnika Združenja in županje gospe Mojce Čemas Stjepanović se bo odvijala ob 1000 uri.

Pridite in poizkusite ekološko pridelano hrano!

Združenja za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele Krajine

3. EKOPRAZNIK v Brežicah

Vabimo vas na 3. EKOPRAZNIK v Brežicah v četrtek, 23. 5. 2013, od 10:00 do 17:00, pred OŠ Brežice.

Sodelovalo bo okrog 20 ekoloških kmetij iz bližnje in širše okolice. Ponujali bomo svežo zelenjavo, jagode, jabolka, češnje, sokove, likerje, kis, vino, izdelke iz kravjega in ovčjega mleka, več vrst moke, žita, pecivo, testenine, več vrst kruha, veganske namaze, marmelade, med in medene izdelke, zelišča, zelišča v olju, olivno olje, čaje, semena in sadike zelenjave, izdelke za ekološko zaščito rastlin in še marsikaj ekološko pridelanega in predelanega.

Stran 18 od 19 (Vseh vnosov: 183)

Stopite v stik

Uradni podatki

Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske Posavja in Bele Krajine
Šmihelska cesta 14
8000 Novo mesto
040 254 667
DŠ: 70371385
MŠ: 1469894000
Več »
Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine

Modri

Cert ID: 0051/00054

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine
Matična številka: 1469894000