Poziv k prijavi za naslednjo izdajo nagrad za najboljše ekološke prakse EU

Nazaj

Želite prispevati k večji ozaveščenosti javnosti o ekološki pridelavi v EU? Želite prispevati k večji cenovni dostopnosti in/ali dostopnosti ekoloških proizvodov v EU? Ste v ta namen razvili in izvedli ali še izvajate dober, inovativen, trajnostni in ponovljiv projekt? Ali želite, da bo ta projekt bolje prepoznan v javnosti? Če je odgovor na katero od vprašanj „da“, potem razmislite o prijavi na naslednjo izdajo EU ekoloških nagrad.

Preberi več: europa.eu

Ekološka pridelava ima pomembno vlogo pri doseganju ciljev Evropskega zelenega dogovora, Strategije od vil do vilic in Strategije biotske raznovrstnosti. Zato je Evropska Komisija določila cilj, da bo do leta 2030 vsaj 25 % kmetijskih zemljišč v EU namenjenih ekološkemu kmetovanju in cilj, da se  poveča ekološko ribogojstvo.

V podporo temu cilju je Komisija marca 2021 sprejela Akcijski načrt za razvoj ekološke pridelave, vključno z uvedbo letnih nagrad za priznanje odličnosti v ekološki vrednostni verigi. Ta priznanja bodo v letu 2023 podeljena že drugič.

Shema EU ekoloških nagrad zajema 7 kategorij in 8 individualnih nagrad. Vključijo se lahko različni akterji v ekološki vrednostni verigi, ki so razvili dober, inovativen, trajnostni in navdihujoč projekt, ki ustvarja dodano vrednost ekološki pridelavi in potrošnji. Od ekoloških kmetovalcev, mest ali regij, ki strežejo ekološke obroke bolnikom ali učencem ali kako drugače spodbujajo ekološko pridelavo in vse do podjetij v verigi ekološke prehrane z edinstvenim pristopom.

Nagrade so nefinančne, prijava bo možna od 25. marca do 14. maja 2023.

Nagrade bodo podeljene okoli 23. septembra 2023, ko obeležujemo Evropski dan ekološke pridelave.

Stopite v stik

Uradni podatki

Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske Posavja in Bele Krajine
Šmihelska cesta 14
8000 Novo mesto
040 254 667
DŠ: 70371385
MŠ: 1469894000
Več »
Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine

Modri

Cert ID: 0051/00054

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine
Matična številka: 1469894000