Vabilo na predavanje o stročnicah

Nazaj

Združenje ZEK DPBK vas vljudno vabi na predavanje o stročnicah

dr. Darje Kocjan Ačko v torek, 12. novembra 2019  ob 17. uri v predavalnici Centra za izobraževanje in kulturo (CIK), Kidričeva 2, Trebnje.

 

Dr. Darja Kocjan Ačko je docentka na Biotehniški fakulteti v Ljubljani na Oddelku za agronomijo Katedre za fitomedicino, kmetijsko tehniko, poljedelstvo, pašništvo in travništvo. Napisala je tudi knjigo »Zrnate stročnice«, v kateri nazorno opisuje devet zrnatih stročnic.

 

Na predavanju Zrnate stročnice v pridelavi in uporabi bo tekla beseda o pridelavi graha, boba, volčjega boba, soje, fižola, vinje, leče, čičerike in arašida, ki  spadajo v skupino devetih najpomembnejših zrnatih stročnic sveta.

Predstavljen bo pomen zrnatih stročnic na vrtu in njivi (poslanstvo stročnic so rodovitna tla), pa tudi v prehrani ljudi in rejnih živali.

Skupaj bomo osvojili nekaj procesov v naravi in organizmu. Znanja ni nikoli dovolj in vsako novo izobraževanje je nadgrajevanje razumevanja prejšnjega.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na predavanju, saj je sedaj  napočil čas počitka zemlje, za nas pridelovalce pa čas, da začnemo razmišljati, kaj bomo naslednje leto dali v zemljo, da nam bo dala najboljše pridelke.

 

 

Lepo vabljeni!

Stopite v stik

Uradni podatki

Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske Posavja in Bele Krajine
Šmihelska cesta 14
8000 Novo mesto
040 254 667
DŠ: 70371385
MŠ: 1469894000
Več »
Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine

Modri

Cert ID: 0051/00054

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine
Matična številka: 1469894000