Semenjavnica in predavanje: Kapusnice in križnice - lastnosti posamezne vrste in pogoji pridelave

Nazaj

Petek, 4. 3. 2016, od 17. do 19. ure, Hostel Situla, Dilančeva ulica 1 (Glavni trg), Novo mesto

Organizatorja: Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine in Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto – Regijski NVO center v sodelovanju s Hostlom Situla

S težavo pridete do kakovostnih avtohtonih semen starih sort, da bi si doma lahko pridelali lastno zdravo hrano? Imate doma ekološko pridelano presežno seme, manjka pa vam seme drugih rastlin? Potrebujete dodatno znanje na področju ekološke pridelave semen? Vse večja zaskrbljenost glede zagotavljanja varne in zdrave prehrane se odraža tudi v porastu zanimanja za lastno pridelavo hrane, ki je lokalnega izvora in ni gensko spremenjena. Zdravo hrano lahko pridelamo tudi sami, in sicer tako, da začnemo za pridelavo uporabljati urbane prostore in površine in s tem dosegamo tudi večjo samooskrbo v lokalni skupnosti.

Letošnja sezona lastne pridelave hrane se začenja, zato presežek semen in sadik prinesite s sabo in jih izmenjajte na Semenjavnici. Poleg izmenjave bo potekalo tudi predavanje Fanči Perdih, direktorice podjetja Amarant. Amarant je slovenska ekološka semenarska hiša, ki seme za prodajo prideluje v Sloveniji. Poleg pridelave semen se ukvarja z vzdrževanjem in selekcijo slovenskih avtohtonih sort, vzgojo sadik in s tehnično pomočjo kmetom. Semena in sadike podjetja Amarant bodo na voljo tudi za nakup.

PROGRAM:

  • od 17. do 18. ure: Izmenjava semen in sadik - Semenjavnica
  • od 18. do 19. ure: Predavanje Fanči Perdih: Kapusnice in križnice - lastnosti posamezne vrste in pogoji pridelave.

Dodatne informacije: Maja Žunič Fabjančič, Regijski NVO center (majazun@gmail.com; 07/39 39 311) in

Marija Marinček, Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine (marija.marincek@gmail.com, 040 254 667)

 

Stopite v stik

Uradni podatki

Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske Posavja in Bele Krajine
Šmihelska cesta 14
8000 Novo mesto
040 254 667
DŠ: 70371385
MŠ: 1469894000
Več »
Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine

Modri

Cert ID: 0051/00054

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine
Matična številka: 1469894000