23. september ekološki dan EU

Nazaj

23. september ekološki dan EU

BRUSELJ, 23. SEPTEMBRA - Tri institucije EU - Evropski parlament, Svet Evropske unije in Evropska komisija - so danes podpisale skupno izjavo, ki je 23. september uradno označila za ekološki dan EU.

Jan Plagge, predsednik IFOAM Organics Europe, je bil prisoten na slovesnosti ob podpisu in pozdravil to pobudo, češ da bo "ekološki dan EU idealna priložnost za oceno uspešnosti Evrope pri doseganju svojega cilja 25% ekoloških zemljišč v upravljanju z ekološko pridelavo do 2030, o trendih povpraševanja potrošnikov, ozaveščenosti o ekološkem v dobavni verigi in o izvajanju ekološkega akcijskega načrta EU. Kot evropsko ekološko gibanje se veselimo sodelovanja z ustreznimi institucijami in zainteresiranimi stranmi ter vsemi državami članicami in regijami, da bo ta ekološki dan EU uspešen. Zahvaljujem se vsem ekološkim pridelovalcem in vam želim zdrav, ekološki, pošten in skrben EU ekološki dan! «

Vendar je predsednik ekološkega gibanja dodal nekaj opozorilnih opomb o skupni kmetijski politiki (SKP): »Ta ekološki dan EU je del ekološkega akcijskega načrta EU, ki ga morajo med drugim izvajati države članice v svojih nacionalnih strateških načrtih SKP. . Kot ekološko gibanje pozivamo države članice, naj kar najbolje izkoristijo možnosti, ki jih ponuja nova SKP, da bi podprle razvoj svojega nacionalnega ekološkega sektorja. Čas je, da ekološke kmete in običajne kmete, ki preidejo na ekološko pridelavo, ustrezno nagradijo za koristi, ki jih prinašajo naravi in ​​družbi, ter ustrezno financirajo svetovalne sisteme na kmetijah, usmerjene v ekološke in druge agroekološke prakse. IFOAM Organics Europe je objavila poročilo s pregledom potreb državnega proračuna za doseganje 25% ekoloških zemljišč, v katerem je jasno razvidno, da mora večina držav članic povečati svoj proračun SKP, namenjen ekološkemu kmetovanju, če želi EU doseči svoj 25% cilj.

Eduardo Cuoco, direktor IFOAM Organics Europe, je dejal: »Zelo smo veseli tega dne, za katerega je pomembno, da vključimo nacionalne, regionalne in celo lokalne akterje, da bo ta dan uspeh in praznovanje gibanja. Skupaj z našimi člani se bomo uskladili, da bomo ta dan praznovali po vsej Evropi in pokazali uspeh ekološkega kmetovanja za obnovo evropskega kmetijstva ter usklajevanje kmetovanja in narave «. Direktor dodaja: "Naslednje leto bomo praznovali v slogu: ob prvem dnevu ekološke pridelave EU bomo praznovali tudi 20. rojstni dan IFOAM Organics Europe."

23. september ekološki dan EU

Stopite v stik

Uradni podatki

Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske Posavja in Bele Krajine
Šmihelska cesta 14
8000 Novo mesto
040 254 667
DŠ: 70371385
MŠ: 1469894000
Več »
Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine

Modri

Cert ID: 0051/00054

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine
Matična številka: 1469894000