Šifra kontrolne organizacije:
SI-EKO-001

Številka certifikata:
33212

Po načelih ekološkega kmetovanja kmetujemo že vse skozi, od leta 1999 pa smo tudi v sistemu kontrole za ekološko kmetovanje. Naša kmetija obsega preko 60ha površin, od česar je pretežni del travnikov in pašnikov, kjer redimo govedo, konje, ovce in prašiče. Živali so na pašniku, preko zime pa jih ravno tako prosto spuščene v hlevu krmimo z kakovostnim senom. Pod obronki gorjancev na 450m višine nas pri našem kmetovanju nihče ne moti in nam ne onesnažuje narave.

Na njivah pridelujemo razna žita za naše živali oves, ječmen, koruzo pa tudi pšenico, piro, ajdo. Kar v mlinu predelamo in tudi ponudimo našim gostom.

Na pašnikih je veliko sadnega drevja in ti travniški sadovnjaki nam dajejo obilen pridelek jabolk, hrušk, sliv iz česar pridelujemo sok, kis, suho sadje pa tudi sadno žganje. Slednje obogatimo z raznimi zelišči in tako lahko ponudimo vrsto zeliščnih likerjev.

V vinogradu pa pridelujemo grozdje za belokranjsko belo in rdeče vino, schardonay, rumeni muškat. Tudi vinograd ima status ekološke pridelave.

Piko na i naši kmetiji pa dajejo čebele, ki nas s svojo marljivostjo vedno znova razveselijo in nam iz naših neomadeževanih sadovnjakov, travnikov, in gozda prinašajo sladke dobrote. Tako imamo tudi za prodajo cvetlični, akacijev, gozdni in kostanjev med.

Stopite v stik

Združenje za ekološko kmetovanje
Šmihelska 14
8000 Novo mesto
040 254 667
marija.marincek@gmail.com
ekoloskekmetijedpbk.si

Uradni podatki

Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske Posavja in Bele Krajine
Šmihelska cesta 14
8000 Novo mesto
ID za DDV: 70371385
IBAN: SI56 6100 0001 2935 782 (Delavska hranilnica d. d.)