Ekološka kmetija Bevc (pri Murnovih)

Ekološka kmetija Bevc (pri Murnovih)
Dolenja vas 7, 8216 Mirna Peč

031 706 631 - Marko
bevc(at)t-2.si

Šifra kontrolne organizacije:
SI-EKO-001

Številka certifikata:
14425

Murnovi v Dolenji vasi so bili kar nekaj rodov nazaj trdni kmetje, živinorejci. Vedno so bili pri hiši lepi konji, plemenski žrebec, krave, plemenske svinje, perutnina. Čeprav kmetija ni bila prav velika, je bila trdna.

Naši predniki so njeno prst prepojili z znojem in ljubeznijo. V želji, da jo ohranimo zdravo, rodovitno, smo se že pred desetletjem odločili za ekološko kmetovanje.

Naj se predstavimo: 

"tamladi": Marko, žena Maja, otroci Eva, Ana in Miha 

"tastari": Silva in Stane ter sin Matjaž

Redimo krave dojilje in njihova teleta. Naše živali so od pomladi do pozne jeseni na pašnikih, pozimi pa so proste v hlevu ali izven njega, kakor želijo. Teleta sesajo pri materah celo leto, pasejo in jedo seno že od prvih dni po rojstvu. Vso krmo za naše živali  pridelamo na svojih površinah, ki so gnojene zgolj z domačim gnojem. Na njivah pridelujemo žita, predvsem piro, pšenico, staro pisano koruzo, krompir, zelenjavo. Poskušamo ohranjati stare sorte semen.

Naravi prijazen način kmetovanja zagotavlja, da so tudi pridelki zdravi, polnega okusa in bogati s hranilnimi snovmi. Nudimo meso starejših telet v praktičnih paketih po 10 ali 15 kg, izjemoma tudi po 5kg. V posameznem paketu so različni deli telečjega trupa iz katerih lahko pripravite najrazličnejše jedi, primerni so predvsem za pečenje, dušenje, peko na žaru, pripravo golažev, juh. Poln okus preseneča! Za prijatelje pripravljamo tudi ekološko vino ter pšenično in pirino moko.

Na kmetiji tudi proizvajamo električno energijo iz male sončne elektrarne, ter izkoriščamo deževnico iz skoraj celotne površine streh.

Najti nas ni prav nič težko: Če se peljete po avtocesti iz Novega mesta proti Ljubljani, zavijete na izvoz Mirna peč, vozite naravnost, preko lokalne ceste v dolino, prva hiša na desni strani je naša. Sicer pa naše živali na pašniku poleti vidite že od daleč.

Stopite v stik

Združenje za ekološko kmetovanje
Šmihelska 14
8000 Novo mesto
040 254 667
marija.marincek@gmail.com
ekoloskekmetijedpbk.si

Uradni podatki

Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske Posavja in Bele Krajine
Šmihelska cesta 14
8000 Novo mesto
ID za DDV: 70371385
IBAN: SI56 6100 0001 2935 782 (Delavska hranilnica d. d.)