Dr. Darja Kocjan Ačko je docentka na Biotehniški fakulteti v Ljubljani na Oddelku za agronomijo Katedre za fitomedicino, kmetijsko tehniko, poljedelstvo, pašništvo in travništvo. Napisala je tudi knjigo »Zrnate stročnice«, v kateri nazorno opisuje devet zrnatih stročnic.

 

Na predavanju Zrnate stročnice v pridelavi in uporabi bo tekla beseda o pridelavi graha, boba, volčjega boba, soje, fižola, vinje, leče, čičerike in arašida, ki  spadajo v skupino devetih najpomembnejših zrnatih stročnic sveta.

Predstavljen bo pomen zrnatih stročnic na vrtu in njivi (poslanstvo stročnic so rodovitna tla), pa tudi v prehrani ljudi in rejnih živali.

Skupaj bomo osvojili nekaj procesov v naravi in organizmu. Znanja ni nikoli dovolj in vsako novo izobraževanje je nadgrajevanje razumevanja prejšnjega.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na predavanju, saj je sedaj  napočil čas počitka zemlje, za nas pridelovalce pa čas, da začnemo razmišljati, kaj bomo naslednje leto dali v zemljo, da nam bo dala najboljše pridelke.

 

 

Lepo vabljeni!

Stopite v stik

Združenje za ekološko kmetovanje
Šmihelska 14
8000 Novo mesto
040 254 667
marija.marincek@gmail.com
ekoloskekmetijedpbk.si

Uradni podatki

Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske Posavja in Bele Krajine
Šmihelska cesta 14
8000 Novo mesto
ID za DDV: 70371385
IBAN: SI56 6100 0001 2935 782 (Delavska hranilnica d. d.)